Smidiga tips för badrumsrenovering

Posted by on


Innan det väl är dags för att påbörja sin badrumsrenovering finns det en del saker som man behöver gå igenom. Badrumsrenoveringen är en av dessa saker. Att försöka planera hur man vill inreda sitt badrum är viktigt att göra först.

Gör plats för sådant man glömmer av

Det kan låta dumt, hur ska man göra plats för något som man ändå kommer att glömma av? Jo, genom att faktiskt planera. I badrummet ska det finnas plats för många saker. Det är få som kommer glömma av saker som dusch/badkar, handfat och WC. Det är ungefär lika självklart inne i ett badrum som att andas.

Men vilka saker måste man tänka på? Nu för tiden är det inte lika vanligt med ett tvättrum som det tidigare varit, därför är det klokt att försöka planera in en plats med hantverkare i borås, där såväl tvättmaskin som eventuell torktumlare ska stå.

För den som tvättar vet man också att det kommer behöva finnas ett ställe för den smutsiga tvätten. Därför är det också en bra idé att göra planer med plats för en tvättkorg. Den behöver absolut inte vara stor. Många svenska butiker som riktar in sig på just badrum och inredning har många snygga och smidiga varianter både på små traditionella tvättkorgar och större alternativ i skåpform.bästa badrumsrenovering hittils i göteborg

Tänk på att göra det lättstädat

Att göra det snyggt ligger troligtvis i allas intresse. Det är svårt att föreställa sig att någon som är på väg att inreda sitt badrum med flit kommer att göra det fult. Smaken är som sagt som baken, delad, men det finns andra aspekter att ta in: att göra det lättanvänt.

Någon dag kommer man ha barn, bli äldre eller helt enkelt ha ett behov av ett lättanvänt badrum. Det här gäller inte minst när man ska städa. För att göra badrumsstädningen roligare – en av de tråkigare aktiviteterna i livet – finns det en del saker att tänka på. Fler använder sig av en toalettstol som är vägghängd, eftersom det är enklare att städa.

Ett annat tips är att undvika onödiga kanter. I vissa fall kan det förstås vara snyggt, så där får man göra en avvägning vad som känns viktigast. Men det är också välkänt att kanter samlar på sig damm. Att då gå ner på alla fyra och skrubba kanter är inte det roligaste. Genom att helt enkelt minimera antalet kanter som finns inne i badrummet, vare sig det är på ett badkar eller på väggarna, underlättar man när badrummet väl ska städas.